iPhone 11 Konumunuzu Kapatsanız Bile Kullanmaya Devam Ediyor! - TeknoDiot.com

iPhone 11 Konumunuzu Kapatsanız Bile Kullanmaya Devam Ediyor!


Kullanıcılarının gizliliğini korumaktan gurur duyan Apple,  iPhone 11’inde ciddi bir gizlilik sorunu olabilir.

Krebs On Security’nin konum izlemeyi devre dışı bırakmıştı. Ancak iPhone 11’in yine de erişmeye devam ettiğini görüldü ve bunu videolu olarak paylaşımda bulundu.

Bilinmeyenler için iOS, bazı uygulamaların konumunuza erişmesine izin vermeyi seçebileceğiniz ve diğer uygulamaların onu kullanmasını engelleyebileceği veya uygulama bazında sınırlayabileceği bir ayara sahiptir. Ancak rapora göre, “Apple’ın yeni iPhone 11 Pro’da konumunuzu kapatsanız dahi kullanıma devam ediyor. Telefondaki tüm uygulamalar ve sistem hizmetleri ayrı ayrı bu verileri istemeyecek olsa bile, kullanıcının konum bilgilerini aradığı zaman erişime sahip olmasıdır.”

Bu, bir yazılım güncellemesinde eklenebilecek bir hata olabilir gibi gözüküyor, ancak göründüğü gibi, bu amaçlanan bir özellikti. Bir Apple Mühendisine sorulduğunda verdiği demeçte, “Herhangi bir gerçek güvenlik çıktısı görmüyoruz. Konum Servisleri etkinleştirildiğinde, Konum Servisleri simgesinin durum çubuğunda görünmesi beklenir. Ayarlarında geçiş yapmayan sistem servisleri için simge belirir ”

Apple, gelecekte bunu ele almak için bazı değişiklikler yapmayı planlıyorsa, ancak bunun açıklandığı için bize verilen tepkiden emin değiliz, ancak şimdilik dikkat edilmesi gereken bir şey var.

Teknoloji, oyun, donanım, yapay zeka, bilim, otomobil ve yazılım sektörleriyle ilgili güncel tüm içeriklere teknoloji haberleri ve oyun haberleri kategorileri üzerinden yakından takip edebilmeniz mümkündür.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu