Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır? (Silme Linki) - TeknoDiot.com

Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır? (Silme Linki)

Abone Ol 

Bu makalemizde sizlere Facebook hesabınızı kalıcı olarak sileceğinizi anlatıyoruz. O zaman gelin Facebook hesap silme linki ile birlikte bu işlemi nasıl yapabiliriz yakından bakalım.

2004 yılında kurulan Facebook en gelişmiş sosyal medya ağıdır. Sosyal medya uygulamalarının kullanımının artması ve milyonlarca kullanıcının sosyal medyaya alışmasını bir anlamda Facebook sağlamıştır.

Yediden yetmişe milyonlarca kullanıcı Facebook kullanmaya başlayarak internet üzerinden sosyalleşmeye başlamıştır. Yoğun bir şekilde sosyal medya uygulamaları her ne kadar insanların vazgeçilmezi olmasa da mutsuzluk ve dikkat bozukluğu gibi problemleri ortaya çıkarabiliyor.

pubg mobile uc satın al
pubg mobile uc satın al

Sosyal medyaya artık veda etmek isteyen kullanıcılar mevcut hesaplarını askıya alma veya silme işlemi gerçekleştirmek istiyor. Facebook hesap silme işlemi yapmak isteyen Facebook kullanıcılarına firma hesaplarını kapatma imkânı sağlamaktadır. Yapılacak hesap silme işleminin kesinlikle belirli bir günden sonra geri dönüşü yoktur. Hesap silindikten sonra tekrar aynı kullanıcı bilgileri ile Facebook’a erişim sağlanamaz.

Facebook hesabınızı silmek için web sitesini veya uygulamayı kullanarak hesap ayarları menüsüne gitmeniz gerekir.

Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır? (Silme Linki)

Facebook Hesabımı Nasıl Silebilirim?

Geçici bir zaman zarfında Facebook kullanmaya ara vermek istiyorsanız hesabınızı silmek yerine askıya alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Hesabınız askıya alındığı süre zarfı içerisinde hiçbir kullanıcı tarafından görünmeyecektir. İstediğiniz zaman Facebook hesap silme linki yerine hesap askıya alma işlemi gerçekleştirerek geçici bir süreliğine Facebook kullanmaya ara verebilirsiniz.

İstediğiniz zaman askıdaki hesabınızı tekrar aktif ederek kaldığınız yerden Facebook kullanmaya devam edebilirsiniz. Hesabınızı askıyı aldığınız takdirde herhangi bir kişisel paylaşımınız veya bilginiz kaybolmayacaktır. Hesabınızı tekrar aktif ettiğiniz anda hiçbir şey olmamış gibi kaldığınız yerden Facebook kullanmaya devam edersiniz. Paylaşmış olduğunuz gönderileriniz, fotoğraflarınız ve videolarınız tekrar hesabınızda görünecektir.

Kalıcı olarak Facebook Hesap Silme işlemi yapmak isteyen kullanıcılar ise sonsuza dek Facebook hesaplarını kapatabilir. Facebook kalıcı bir şekilde hesap kapatmak isteyen üyelerin işlemlerini ise 1 dakika içerisinde yapmaktadır. Hesap silme linkine tıklayarak öncelikle hesap silme sayfasına yönlendirilirsiniz. Eğer tarayıcınız üzerinden Facebook’a giriş yapmadıysanız yönlendirildiğini, sayfa sizden hesabınıza giriş yapmanızı isteyecektir.

Kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra karşınıza açılan sayfada hesabımı dondur, bilgilerini indir ve hesabı sil seçenekleri gelmektedir. Hesabı sil butonuna tıkladıktan sonra işlem teyidi için sizden tekrar şifrenizi girmeniz istenecektir. Sonrasında hesap silme işlemini başlatmanız için onayınız istenir. Onay verdikten sonra 30 günlük süre zarfı sonrasında hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır? Facebook Silme Linki 2021

  1. Henüz yapmadıysanız, Facebook hesabınıza giriş yapın.
  2. Sağ üst köşedeki aşağı havucu tıklayın ve Ayarlar ve Gizlilik ‘i ve ardından Ayarlar ‘ı tıklayın.
  3. Sol kenar çubuğunda Facebook Bilgilerinizi tıklayın
  4. Dondurma ve Silme<bölümünün yanındaki Görünüm’e tıklayın.
  5. Bir sonraki ekranda size iki seçenek sunulacak. Profilinizi sizin dışınızda herkesten gizleyecek, ancak Facebook Messenger’ı kullanmaya devam etmenize izin verecek olan hesabınızı devre dışı bırakabilirsiniz ; veya her şeyi silen hesabınızı Kalıcı Olarak Silebilirsiniz.
Göz atın:   Sosyal Medyada Veri Güvenliğinizi Sağlamak İçin 5 İpucu​

Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır? (Silme Linki)

Sonraki sayfada, Messenger’ı kullanmaya devam etmek isteyip istemediğiniz (eğer öyleyse hesabınızı silemezsiniz. Bunun yerine devre dışı bırakmanız gerekir ) ve Facebook bilgilerinizi indirmek isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Bu bilgiler tüm fotoğraflarınızı ve gönderilerinizi içerir. Hazır olduğunuzda, son bir kez Hesabı Sil’e tıklayın.

Hesabınızı sildikten sonra, Facebook’un verilerinizi tamamen silmesi 90 gün kadar sürer. Ve 30 gün içinde giriş yaparsanız hesabınızı geri yükleyebilirsiniz.

Facebook hesap silme linki: https://www.facebook.com/help/delete_account

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Silinirse Ne Olur?

  • Hesabınızı yeniden etkinleştiremezsiniz
  • Profiliniz, fotoğraflarınız, gönderileriniz, videolarınız ve eklediğiniz diğer her şey kalıcı olarak silinir. Eklediğiniz hiçbir şeyi geri getiremezsiniz.
  • Artık Facebook Messenger’ı kullanamazsınız.
  • Spotify veya Pinterest gibi Facebook hesabınızla kaydolmuş olabileceğiniz diğer uygulamalar için Facebook
  • Girişini kullanamazsınız. Bu hesapları kurtarmak için söz konusu uygulamalar ve internet siteleriyle iletişime geçmeniz gerekir.
  • Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler hesabınızı silmenizin ardından arkadaşlarınıza görünmeye devam edebilir. Gönderdiğiniz mesajların kopyaları arkadaşlarınızın gelen kutusunda tutulur.
  • Oculus’ta oturum açmak için Facebook hesabınızı kullanıyorsanız Facebook hesabınızı sildiğinizde Oculus bilgileriniz de silinir. Bu, uygulama içi alışverişleriniz ve başarılarınız da dahildir. Uygulama iadesi yapma imkanınızı ve mevcut mağaza kredilerinizin tamamını kaybedersiniz.
  • Yalnızca sizin kontrol ettiğiniz Sayfalar da silinir. Sayfanızın silinmesini istemiyorsanız Sayfanızın tam kontrolünü bir başkasına verebilirsiniz. Ardından Sayfayı silmeye gerek kalmadan yalnızca hesabınızı silebilirsiniz.

Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır? (Silme Linki)

Facebook, sosyal medya dünyasında büyük bir güçtür. Ancak kendinizi Facebook’tan uzaklaştırmak istiyorsanız hesabınızı silmek, bağları kesmenin hızlı ve kalıcı bir yoludur.

Ancak hesabınızı silmeden önce, çok çeşitli popüler uygulamaların Facebook hesabınıza bağlanarak çalıştığını unutmamalısınız. Facebook hesabınızı sildikten sonra bu uygulamalar çalışmayı durdurabilir veya yeni bir hesap oluşturmanızı gerektirebilir.

Ek olarak, bir süredir sitedeyseniz, muhtemelen tüm fotoğraflarınızı, videolarınızı ve mesajlarınızı saklamak isteyeceksiniz. Neyse ki, Facebook silmeden önce tüm bunları indirmenize izin veriyor.

Hazır olduğunuzda, tarayıcınızı veya mobil uygulamanızı kullanarak Facebook hesabınızı nasıl sileceğiniz yukarıda açıklanmıştır.

Facebook Mobil Uygulamadan Hesap Silme

Facebook hesap silme mobil ile birlikte rahatlıkla bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Facebook hesabınızı mobil uygulama üzerinden silmek, tarayıcı deneyimine benzer. Size tüm verilerinizi buradan indirme seçeneği sunulacak olsa da, özellikle indirilecek çok şey varsa, bunu bir bilgisayarda yapmak daha iyi bir fikirdir. Bunu akılda tutarak, tüm doğru ekranlara nasıl ulaşacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. Facebook uygulamasını açın.
  2. Sağ alt köşedeki üç dikey çizgiye dokunun.
  3. Ayarlar & Gizlilik ve bölüm (aşağı havuç kullanarak) açmak, ardından dokunun Ayarlar.
  4. Kişisel ve Hesap Bilgileri öğesine dokunun ve ardından Hesap Sahipliği ve Kontrol öğesini seçin.
  5. “Devre Dışı Bırakma ve Silme”ye dokunun.
  6. Seçimi “Hesabı Sil” olarak değiştirin ve “Hesap Silme İşlemine Devam Et”i tıklayın.
  7. Sayfanın en altına gidin ve “Hesabı Sil”i tıklayın.Yine, hesabınızın tamamen silinmesi 90 gün sürebilir ve silme işlemini iptal etmek için hesabınızın başlatılmasından itibaren 30 gününüz vardır.

Uğur Aydemir

TeknoDiot'un Genel Yayın Yönetmeni, bilgisayar ve yazılım dillerine düşkün, grafik tasarımla uğraşan, aynı zamanda tam zamanlı olarak çalışan biri.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.



Başa dön tuşu