Android Telefonda Google Hesabı Nasıl Kaldırılır?

Android Google hesabı kaldırma işlemi nasıl yapılır?

Abone Ol 

Google Hesabı, belirli çevrimiçi Google hizmetlerine erişim, kimlik doğrulama ve yetkilendirme için gerekli olan bir kullanıcı hesabıdır. Android Google hesabı kaldırma işlemi nasıl yapılır?

Ayrıca genellikle üçüncü taraf hizmetler için tek bir oturum açma olarak kullanılır. Kısacası, android cihazınız bir Google Hesabı olmadan eksik kalır! Google hesapları, Gmail, Gdrive ve Web Geçmişi gibi tüm Google ürünlerine ve hizmetlerine erişim sağlar.

Ve bu erişim, bir Android akıllı telefonun etkili ve düzgün çalışması için çok gereklidir. Bir Google hesabı kullanarak, Android kullanıcıları için önemli bir uygulama olan Google Play ve YouTube’a erişebilirsiniz.

Android Google Hesabı Kaldırma

Bu senaryoda, birçok kullanıcı Google hesabını Android akıllı telefonlarından kaldırmak istiyor. Bu yazımızda, Android telefonlardan Google Hesabı nasıl kaldırılır ve ayrıca Chrome’dan Google hesabı nasıl kaldırılır onu öğreneceğiz.

“Bu durumda, Google Hesabını cihazınızdan kaldırıyorsunuz ve silmiyorsunuz! Peki bir cihazdan bir Google Hesabını kaldırmak ile bir cihazdan bir Google Hesabını silmek arasındaki fark nedir? Basit bir ifadeyle kaldırma, cihazınızdan çıkış yapmanız anlamına gelir, ancak Gmail veya Google hesabınız hala orada olacak ve e-posta kimliğinizi ve şifrenizi kullanarak o veya başka bir cihaza tekrar giriş yapabilirsiniz. Ve Google hesabınızı silmek, hesabınızı veritabanından kalıcı olarak kaldırdığınız anlamına gelir, yani hesabınız silinir ve yeniden canlandırılamaz.”

Google Hesabı Kaldırma Adımları

Android Telefonda Google Hesabı Nasıl Kaldırılır?

  • Adım 1. Ayarlar uygulamasını açın

cihazınıza gidin ve aşağı kaydırın, ardından Hesaplar veya Kullanıcı ve Hesaplar’a tıklayın.

  • Adım 2. Seçtiğiniz hesaba tıklayın

kaldırmak istiyorum. Hesap adını doğrudan listede göremiyorsanız, Hesaplar’a ve ardından android cihazınızdan kaldırmak istediğiniz hesap adına dokunun.

  • Adım 3. Hesabı kaldır’a tıklayın. Bir onay mesajı açılacaktır. Bu açılır pencerede tekrar Hesabı kaldır’ı tıklayın.
Göz atın:   İşte Android O Güncellemesi Alacak Telefonlar

Birincil hesabınızı kaldırıyorsanız, güvenlik amacıyla telefonunuzun şifresini, PIN kodunu veya düzenini girmeniz gerekecektir. Bu yüzden hatırladığınızdan emin olun! Ve bu 3 basit adımla, Google Hesabını Android Telefonlardan başarıyla kaldırabilirsiniz.

Android Telefonda Google Hesabı Kaldırıldığında Ne Olur?

Google Hesabını Android Telefonlardan Kaldırmak, birçok hizmetin durdurulmasına yol açacaktır! Ve siz Google hesabınızdan istifa edene kadar veya bırakmadığınız sürece durdurulmuş olarak kalacaktır.

  • Google hesabının en önemli kısmı veya özelliği, senkronizasyon yeteneğidir. Google Hesabınızı kaldırdığınızda,
  • Google Kişileriniz, Google Takvim etkinlikleriniz, Google Fotoğraflar ve çok daha fazlası senkronizasyonu durduracaktır. Ancak mevcut verilerinizi kaybetmezsiniz.
  • Unutmayın Kişileri göstermek ve kaydetmek için Google hesabınızı kullanıyorsanız, bu kişiler kaldırılacaktır (ancak silinmeyecektir, yine de bu Google Kişilerine https://contacts.google.com/ adresinden erişebilirsiniz ).
  • Ancak, kişiler telefonunuzun belleğine kaydedilmişse, kişiler listenizde kalırlar.
  • Google hesabınızı kaldırarak, sonuçta Gmail hesabınızdan da çıkış yapacaksınız. Ama merak etmeyin mailleriniz silinmez, yine de Google hesabınıza giriş yaptığınız başka bir cep telefonu üzerinden maillerinize erişebilirsiniz.
  • Google Hesabının kaldırılması, Play Store’dan veya üçüncü taraflarca indirilen uygulamalardan uygulama indirmeyi etkilemeyecektir. Olduğu gibi kalacaklar.
  • Google Fotoğraflar’a ne oldu! Google hesabınızı bir Android cihazdan kaldırırsanız, Google fotoğraflarınızı silmez veya kaldırmaz veya etkilemez. Senkronizasyon devre dışı bırakılacak olsa da. Böylece Google
  • Fotoğraflar’ın yedekleme özelliğini etkinleştiremezsiniz.
  • Google Takviminizin, Drive’ınızın, Dokümanlarınızın vb. verileri silinmez. Ancak, siz tekrar oturum açana kadar veya açmadığınız sürece, o cihazdaki verileri görüntüleme erişimini kaldıracaktır.
  • YouTube’da, Google Hesabını kaldırdıktan sonra hesabınızdan otomatik olarak çıkış yapacaksınız, ancak bu, aboneliklerinizin hiçbirini silmez.
  • Android telefonunuzda Yedekleme özelliğini etkinleştirdiyseniz, hesabın kaldırılması yedeklemeye yapılacak başka eklemeleri durduracaktır. Kısacası, hiçbir yeni yedek oluşturulmayacak veya saklanmayacaktır.

Buğra Noyan

TeknoDiot'un kurucusu, Android sever ve aynı zamanda içerik üretmeye devam eden yazar; Üniversite okumakta, fotoğrafçılığa da meraklı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.



Başa dön tuşu