BgrNoyan
Admin
[REHBER/İNCELEME] VGN V87 V2 Alınır mı? 10.000 mAh Batarya ve V1 ile Farkları
Selamlar, son dönemde dikkat çeken VGN V87 V2 modeli hakkında merak edilenleri ve "Almaya değer mi?" sorusunun yanıtını kaynaklar ışığında derledim. İşte detaylar:V1 Modeline Göre Neler Yeni?
- Metal Ses Tekerleği (Nob): Klavyenin sağ yan tarafına konumlandırılan bu metal tekerlek ile ses kontrolü çok daha pratik hale getirilmiş; üzerine basıldığında sesi tamamen kapatma özelliği de bulunuyor.
- Efsanevi Batarya Kapasitesi: İlk modeldeki 4.000 mAh batarya, V2 ile tam 10.000 mAh kapasiteye çıkarılmış. Bu, klavyeyi adeta bir powerbank gücüne ulaştırıyor ve çok uzun süreli kablosuz kullanım vaat ediyor.
- Aydınlatmalı Tuş Takımı (Keycaps): V1'de tuşların üzerindeki harfler saydam olmadığı için karanlıkta seçilemiyordu. V2'de ise saydam karakterli PBT keycaps kullanılmış, böylece RGB aydınlatma harflerin içinden geçerek gece kullanımını kolaylaştırıyor.
- Gelişmiş Yalıtım ve Ses: Gasket Mount yapısının yanında; polikarbonat plaka, poron sandviç köpük ve 5 katmanlı özel dolgu malzemesi kullanılmış. Bu sayede Hi-Fi ses deneyimi ve daha tok bir yazım hissiyatı sunuyor.
Teknik Öne Çıkanlar
- Bağlantı: Kablolu, 2.4 GHz ve Bluetooth olmak üzere üç modlu bağlantı desteği mevcut.
- Gecikme: 1000Hz polling rate ile 1ms gecikme süresi sunuyor.
- Switchler: İncelediğimiz versiyonda 60 milyon tıklama ömürlü, pürüzsüz basış sunan Dynamic Gold Linear switchler bulunuyor.
- Tasarım: TKL (87 tuş) yapıda. Yan taraflara eklenen şerit aydınlatmalar ve aynalı logolu RGB alanıyla görsel bir şölen sunuyor.
400 TL Fark Verip V2 Almaya Değer mi?
Kaynaklara göre iki model arasındaki yaklaşık 400 TL'lik fiyat farkı kesinlikle verilmeli. Sadece eklenen metal ses tekerleği ve 10.000 mAh batarya bile bu farkı karşılamak için yeterli bir kriter olarak görülüyor. Ayrıca yalıtımın iyileştirilmesi ve tuşların artık karanlıkta görünebilir olması, V2'yi çok daha güncel ve tercih edilebilir kılıyor.Sizce bu bütçede daha iyi bir alternatif var mı? Yorumlarınızı bekliyorum!